Wanneer je door Parijs loopt en je hebt ontzettende honger, ga dan ergens eten. (Bijv. een Croque Monsieur met veel teveel kaas bij Le Cavalier Bleu tegen over Centre Pompidou)
Loop je door Parijs en je wil je even een begin 20e eeuwse Parisienne in een “Salon de thé” wanen, breng dan een bezoekje aan Ladurée. En neem ook vooral je portemonnee mee.  Onder het mom van “You only live once”.

Naast de wereldberoemde macarons (zo’n luttele € 2,- per stuk) zijn er veel meer versnaperingen. De kaart is geen kaart maar een soort boekwerk vol zoete verleidingen. Voor een kopje thee betaal je al snel rond de € 10,-, maar dan krijg je de thee ook wel een heel schattig zilveren potje op tafel, goed voor zo’n 3 kopjes. Dan is het dus nog maar € 3,333333 per kopje, hoewel je maar één kopje wilde. En toch drink je die andere kopjes ook op, want ja…
Niet erg slim als je nog van plan bent de hele middag door Parijs te struinen, hoewel bij McDonalds de wc-deur altijd voor je openstaat. (Ervaringsdeskundige)

Enfin, bij de thee natuurlijk iets lekkers, een gebakje. Mijn keuze was gevallen op een torentje met framboosjes, en nog heel veel andere ingrediënten die ook allemaal in het boekwerk stonden, maar ik toch niet heb kunnen onthouden.
Deze mini-taartjes kosten rond de € 8,- / € 9,- / € 10 euro per stuk. Maarja, dan heb je wel een echte Ladurée he!

Al met al, een superleuke ervaring. Alleen al vanwege het feit dat je in een ontzettend mooie ruimte je even helemaal in een ander tijdperk kan wanen.
De bediening is snel, serieus en netjes, met pantalon, blouse en gilet. (waarom het allemaal mannen waren vraag ik me nog af)
Na genoten te hebben van de thee en zoetigheid kan je er weer even tegenaan, en is het ook wel weer fijn om in het ‘hier en nu’ van Parijs te zijn.
Oja, Ladurée heeft naast deze Salons dus ook winkeltjes, waar je de taartjes kan kopen, maar ook heerlijke geurkaarsjes (€ 50, kuch)

 

admin