Blog

Blog

Trends

Festivitijd gefeatured op Zankyou

Yay, Zankyou heeft een leuk artikel geplaatst over de mooiste styling voor jouw bruiloft in 2017.

In dit artikel komt Festivitijd ook aan bod met de mooie foto’s van Jasmijn Brussé fotografie, welke gemaakt zijn tijdens een styled shoot waarover later meer!

Klik hier om het artikel te lezen.
Zankyou

 

Kennen jullie Zankyou al?

Zankyou is opgericht door twee Spaanse vrienden die bruidskoppels wilden helpen hun bruiloft online te organiseren, de complete oplossing van een trouwwebsite en een cadeaulijst was iets wat zij nog nergens konden vinden. Bruidskoppels zijn méér en méér internationaal en hebben vaak geen behoefte aan cadeaus in de vorm van huisraad. Daarnaast, door een veranderende lifestyle komen gasten voor de bruiloft vaak van over de hele wereld dus is een online cadeaulijst wel zo handig!

Inmiddels biedt Zankyou haar services aan in de de Verenigde Staten, verschillende landen in Latijns-Amerika, in een groot gedeelte van Europan Rusland en zelfs India. Dit in máár liefst negen talen (Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Portugees, Pools, Russisch en Nederlands) en daarnaast is het gebruik van verschillende valuta´s ook nog is mogelijk.

Tot nu toe maken per jaar meer dan 350,000 koppels een bruiloftsite aan via Zankyou, met meer dan 50 miljoen bezoekers per jaar.

Bron: Zankyou.nl

Trouwen

Styled shoot – Botanic Gold

Credits :  Bloemen: ’t Bloemeke – Bruidstaart en sweets: Torta Deliziosa – MUAH: Cynthia Veenman Visagie & Haarstyling – Organisatie en fotografie: Tessa Bruggink Fotografie – Locatie: Trinitatiskapel Dordrecht – Videografie: Best of times films – Bruidsjurk: La Nova – Trouwpak: Alexander Roodfeld – Strik en accessoires: Dandies en Dudes – Servies en decoratie: Festivitijd – Stationery: Jeau& – Sieraden en ringen: Monique ’t Hoen Goudsmid & Ontwerper – Organisatie en styling: Wedding on Track – Modellen: Yannick en Valeska

Vintage mix&match servies Gedekte tafels

Early Spring shoot * A touch of gold

Yes, het is Lente! En dat betekent; de deur uit, de paden op, grote voorjaarsschoonmaak, en langere dagen. En zo was daar meteen de ideale avond om het vintage Mix&match servies eens in het zonnetje te zetten. Ondertussen is de collectie uitgegroeid tot ruim 180 vintage dinerborden! Rose roosjes, oud Engels aardewerk, rode tafereeltjes, Delfts Blauw, handbeschilderd porselein, en nog veel meer!
Meer weten? Stuur dan gerust even een mailtje naar info@festivitijd.nl

 

Events

Festivitijd op Engaged – A unique wedding event

Trouwplannen en aankomend weekend nog niets te doen? Kom dan  24 of 25 oktober naar Engaged.

Festivitijd is er ook, weliswaar niet in levende lijve maar wel met vintage servies en veel meer vintage, om in het echt te aanschouwen.  Je vindt ons in de eerste hal, vlakbij de ingang achter de Pop up store. Kan niet missen!   Ga voor meer informatie naar www.engaged.nl 

TrouwbeursEngaged_Aankondiging[1]

Trends

Trends voor bijzondere tafelaankleding

Wat ik natuurlijk allang wist (haha), is nu ook bij Misset Horeca opgevallen. Ze hebben een leuk artikel op hun site geplaatst met daarin de 10 trends voor bijzondere tafelaankleding. Termen als vintage, retro revival, duurzaam, pastel en marmer komen voorbij, tafelaankleding staat in het teken van genieten en beleving. Uniformiteit maakt plaats voor individualiteit. Hulde!

Naar mijn idee is tafelaankleding minstens zo belangrijk als het eten wat geserveerd wordt, die twee componenten versterken elkaar. Wanneer ik bij een restaurant aanschuif en zie dat ze gebruik maken van standaard witte borden vind ik dit een gemiste kans. Ieder zo zijn ding hoor, maar waarom niet anders dan de rest?

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Lees het hier op de website van Misset Horeca.

Thema feestjes

Halloween party , vintage style

Wanneer je in oktober jarig bent en je wilt eens een leuk feestje geven heb je meerdere opties, als je van bier houdt organiseer je een Oktoberfest, of je ben je in voor een verkleedpartijtje, dan ga je voor een Halloween party. Aangezien ik niet echt (zeg maar gerust ECHT NIET) een bierdrinker ben ging ik vorig jaar voor de laatste optie.

De uitnodigingen verstuurd, de dresscode vermeld, en toen was het grote voorbereiden begonnen. Iets wat ik echt ontzettend leuk vind (Misschien nog wel leuker dan het feest zelf??) Op zoek naar alles wat mij dan ook maar een beetje deed rillen of bibberen. Oude weckpotten verzameld, op strooptocht in het bos en urenlang op Pinterest zoeken naar inspiratie.

Ik vierde mijn verjaardag in de serre, een kasje vlak bij het huis. De hele ruimte werd verbouwd en alles volgezet met glazen potjes die we de weken ervoor gespaard hadden. In elk potje ging een waxine lichtje of kaars want ik wilde de hele ruimte verlichten met alleen maar kaarslicht. In de buurt ben ik bij een meneer pompoenen wezen kopen en mijn auto volgeladen.
Mijn moeder kwam thuis met botten.. ja, bij de slager vandaan. Ze had hem gevraagd naar botten, en uitgelegd waarvoor ze het ging gebruiken. Hier wilde de slager wel een steentje aan bij dragen, en kreeg ook nog een complete ruggengraat van een varken mee naar huis. IEEKS… deze hebben we opgehangen in de donkere schuur waar de gasten eerst doorheen moesten.

Wat geef je je gasten te eten? Natuurlijk iets waarbij ze zich even achter de oren krabben. Ik had naturel kwarktaart grijs gemaakt met inktvisinkt, en een bloederig rode monchou taart met kersenvulling en als special effect Sechuan Buttons. Dit zijn bloemknopjes waardoor je zodra je ze in je mond stopt het gevoel krijgt alsof je je tong tegen een batterij aan houdt. Met frisse tegenzin maakte ze hun keuze.

Zelf was ik verkleed in een vintage (uiteraard) trouwjurk welke ik in rode dylon verf had gehangen. Zwarte lenzen besteld via internet, en m’n gezicht bewerkt met zwarte en witte schmink. Daar stond ik in de donkere schuur, met een lantaarn in m’n hand. Vrienden liepen voorbij, hadden niet door dat ik het was, en wisten niet hoe ze moesten reageren. Priceless!

Om iedereen te kunnen vereeuwigen in deze toestand had ik een photobooth neergezet met allerlei props. Vermaak gegarandeerd.

Nu een jaar later zitten de nep bloedvlekken nog op de betonnen vloer van de serre.. en elke keer denk ik weer ‘BLOEDD!?!?’  , oh nee.. haha
Een herinnering aan een geslaagd feestje.

 

 

Servies

Lekker decadent

Wanneer je door Parijs loopt en je hebt ontzettende honger, ga dan ergens eten. (Bijv. een Croque Monsieur met veel teveel kaas bij Le Cavalier Bleu tegen over Centre Pompidou)
Loop je door Parijs en je wil je even een begin 20e eeuwse Parisienne in een “Salon de thé” wanen, breng dan een bezoekje aan Ladurée. En neem ook vooral je portemonnee mee.  Onder het mom van “You only live once”.

Naast de wereldberoemde macarons (zo’n luttele € 2,- per stuk) zijn er veel meer versnaperingen. De kaart is geen kaart maar een soort boekwerk vol zoete verleidingen. Voor een kopje thee betaal je al snel rond de € 10,-, maar dan krijg je de thee ook wel een heel schattig zilveren potje op tafel, goed voor zo’n 3 kopjes. Dan is het dus nog maar € 3,333333 per kopje, hoewel je maar één kopje wilde. En toch drink je die andere kopjes ook op, want ja…
Niet erg slim als je nog van plan bent de hele middag door Parijs te struinen, hoewel bij McDonalds de wc-deur altijd voor je openstaat. (Ervaringsdeskundige)

Enfin, bij de thee natuurlijk iets lekkers, een gebakje. Mijn keuze was gevallen op een torentje met framboosjes, en nog heel veel andere ingrediënten die ook allemaal in het boekwerk stonden, maar ik toch niet heb kunnen onthouden.
Deze mini-taartjes kosten rond de € 8,- / € 9,- / € 10 euro per stuk. Maarja, dan heb je wel een echte Ladurée he!

Al met al, een superleuke ervaring. Alleen al vanwege het feit dat je in een ontzettend mooie ruimte je even helemaal in een ander tijdperk kan wanen.
De bediening is snel, serieus en netjes, met pantalon, blouse en gilet. (waarom het allemaal mannen waren vraag ik me nog af)
Na genoten te hebben van de thee en zoetigheid kan je er weer even tegenaan, en is het ook wel weer fijn om in het ‘hier en nu’ van Parijs te zijn.
Oja, Ladurée heeft naast deze Salons dus ook winkeltjes, waar je de taartjes kan kopen, maar ook heerlijke geurkaarsjes (€ 50, kuch)

 

koffietijd

Koffietijd!

Al enige tijd was ik op zoek naar een ouderwets koffiezetapparaat.
Zo’n ding dat uit meerdere delen bestaat en wat je gewoon zo, hop, op het gasfornuis kan zetten.
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, daar stond hij bij de kringloop, glimmend op mij te wachten.
Yes! Zoekt en gij zult vinden, het werkt dus echt!

Eenmaal thuis eerst maar eens van research doen.
Zo’n ding noemen ze dus een percolator. Een Italiaanse uitvinding uit het begin van de 20e eeuw.
Onderin gaat voor een groot deel water, in het middelste deel zit een filtertje waar de koffie in gaat.
Door de warmte ontstaat er in de lege ruimte onderin stoom, welke het water omhoog drukt, door de koffie filter, zo het bovenste gedeelte in.


Tijdens mijn onderzoek kom ik er achter dat de percolators ook gewoon nog steeds nieuw verkrijgbaar zijn, in allerlei vormen, maten en kleuren. En voor kleine prijsjes!
Het grote voordeel van een percolator is dat je gemakkelijk en snel één kopje koffie kan zetten, en je hebt geen koffiefilterzakjes meer nodig.

Enfin, de koffie kan gezet en geproefd worden. Euh, proeven? Maar, ik drink eigenlijk geen koffie!